Träna grundstyrka


Övning 1: Alternativ Crunch

Liggande på golvet med knäna upp, håll benen stilla och låt fingertopparna vila vid din tinning. Gör en crunch och vrid till vänster medan du höjer vänster knä och för knäet och armbågen mot varandra. Återgå till startpositionen och upprepa på andra sidan. Att höja upp bålen och vrida, samtidigt som du höjer det motsatta benet maximerar kontraktionen och gör detta till en fokuserad magövning.

Övning 2: Liggande Ball Roll Over

Ligg på rygg med armarna ut på golvet i 90 grader från din överkropp. Med benen över en pilatesboll rullar du ut åt sidan, tillbaka och repeterar mot den andra sidan. Denna övningen når dina sneda bukmuskler och ger en bra form.

Övning 3: Växelvis Ball Crunch

Ligg på bollen, med fötterna stadigt på marken, gör en crunch först mot ena sidan och sedan den andra. Detta är en mycket bra övning som tränar alla delar av magmusklerna och förbättrar din stabilitet.

Övning 4: Hängande Knee raises

Häng från en pull up bar, höj benen upp samtidigt som du böjer knäna så att underbenet stannar i rät vinkel mot golvet. När låren är parallella med golvet återvänder du till hängande position. Denna övning trimmar dina nedre bukmuskler.

Övning 5: Ball Roll Out

Stå på knä framför bollen och lås händerna. Använd dina underarmar och rulla bollen ifrån dig. Fokusera på att hålla kroppen i en rak linje utan att hänga från höfterna eller nedre delen av ryggen. Detta tränar magen och nedre delen av ryggen, hjälper för styrka och ger bra kroppshållning.

Övning 6: Sidoplanka

Håll ryggen, höften och benen i en rak linje och ta stöd på din underarm och sidan av foten. Börja med några övningar om 10 sekunder och arbeta upp till 30 sekunder. Plankan är bra för träning av stabilitet i den mellersta överkroppen och i synnerhet den djupa bukmusklaturen som fungerar som en "gördel" och drar i midjan.